Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
O, to faktycznie malutka kruszynka. Dobrze, ze jeszcze siedzi sobie w brzuszku, to podrosnie Ja to jeszcze do konca listopada mam duuuzo czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
kiedys nie wiedzialam ze mozna wybrac gdzie sie chce miec wizyty w ciazy a mnie nikt nie pytal-wiec chodze na zmiane do fastlege i poloznej-pierwsze wrazenie u poloznej nie za bardzo-mysle ze to przez tlumacza polsko-norweskiego bo potem jak z mezem sami przyszlismy to juz bylo inaczej wiecie jak to kobieta troche wiecej rozumie troche inaczej podchodzi... czekam na wolne miejsce u lekarza i zmienie tego idiote od razu jak tylko cos sie zwolni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
lady_dosia - ja niestety nie dostalam pozwolenia na pobyt i nr personalnego, czekalismy 5 miesiecy na odpowiedz i niestety negatywna, napisali nam rowniez ze jak chcemy to mozemy wyjechac sobie do Polski i tam zamieszkac . Odwolalismy ale dalej czekamy na odpowiedz, na policji powiedziano nam ze jak znow dostaniemy odmowna odpowiedz to mamy napisac w imieniu dziecka.
P.S rowniez dostalismy pytanie czy zgadzamy sie na testy genetyczne na ojcostwo.
Z dokumentow tez mialam akt slubu i urodzenia z apostille.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
co do szczepien to ja ide norweskim planem... jedyne co to poprosilam o ppneumokoki jako dodatkowe szczepienie. W Pl to na wszystko by chetnie szczepili te dzieciaczki i to w dodatku szczepionkami nie skojarzonymi bo po co...lepiej meczyc dziecko i trenowac wbijanie igly.... moja pierwsza coreczka to az w bezdech chwilowy zapadla w PL po 3 ukluciu!! a pielegniarka spokojnie ze zaraz jej przejdzie-szczerze, ciesze sie ze tutaj urodzilam druga corcie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Magda,a rotawirusy? myslalas o tym czy nie warto?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
tak, myslalam i chyba zapytam sie o to...moja starsza chodzi do przedszkola a wiadomo jak to jest podczas kontaktu z dziecmi, jak jedno zachoruje to pozostali tez, w ubieglym roku jak zapanowala biegunka, tak wtedy duzo dzieci ja zlapalo.... i martwie sie o mlodsza.... wiem,ze rotawirusy sa na zyczenie ale nie jestem pewna czy nie odplatnie czasem... w poniedzialek jade do lekarza ze starsza na wyniki to sie zapytam...mam fajnego i zawsze ze mna pogada, nie bagatelizuje zadnego mojego problemu.... tak jak u was w ciazy ja np bedac w 15 tyg bardzo chcialam usg i mnie skierowal na nie do prywatnego gabinetu ginekologicznego- nie placilam za wizyte tak samo bylo z cc, wynikami z moczem, jezeli u poloznej byl zly to robil powtorke i jak nadal bylo zle to mialam zalecenie od niego po czym po tygodniu na kontrole... myslalam zeby go zmienic bo slabo znalam norweski a on angielskiego wcale, z tlumaczem bylo okropnie bo kobieta mowila to co ona a nie co ja chce-na tyle glupia nie bylam, zeby nie zrozumiec...u mnie tylko problem w poprawnej wymowie byl... i od tamtego momentu zmobilizowalam sie do nauki podstawowych potrzebnych slowek....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Moja córka również ma szczepienia zgodnie z norweskim planem szczepień.
Magda a pneumokoki są w planie szczepień, moja córka otrzymała szczepionkę na pneumokoki i o nic nie musiałam prosić. No chyba że coś teraz się zmieniło.
Aga biegunka u dziecka jest nie unikniona, nie raz się pojawi i szybko zniknie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Marta zalezy gdzie szczepia...ja musialam sie akurat upomniec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Magda co ja się dziwie chodz dzieli nas 30km to prawie w każdej przychodni, komunie czy przedszkolu jest inaczej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
marta86 napisał:
Magda co ja się dziwie chodz dzieli nas 30km to prawie w każdej przychodni, komunie czy przedszkolu jest inaczej

to jest 30km? no tak, tunel 6km, a dojazd do niego ode mnie i jeszcze do ciebie to faktycznie nazbiera sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok